Solvågtind

Solvågtind ligger i Junkerdal Nasjonalpark, og er en av de mest særegne fjelltoppene i Salten. Toppen ligger 1559 meter over havet, og har en fantastisk utsikt dersom været en fint og forholdene tillater dette.

Denne turen er en av de mer krevende turene i Storjordområdet, da turen går oppover en bratt skogsvei og sti. Opp til toppen er det totalt 1400 meter i stigning og turen har omtrent en lengde på 20 km. (ca. 8 timer)

Fra Saltdal Turistsenter går man ned mot Junkerdalselva og over hengebrua og følger merkingen mot venstre bortover og opp skogsveien som fører helt opp i bjørkeskogen.

Turen videre

Etter hvert går veien over til en godt markert sti i den frodige vegetasjonen. Du passerer Storjordfjellkoia og stien fortsetter videre gjennom skogen. Når du er kommer over trelinja følges et sauetråkk opp til Trektvatnet.

Turen går videre oppover i ei nordøstlig retning hvor det ikke er noen tydelig sti, og på vestsiden av vannene under tinden. Mot toppen anbefales det å holde kursen nord for Øvre Trektvatnet på selve ryggen, og gå rundt på østsiden av vannet. Ryggen følges opp mot varden på toppen.

Storjordfjellkoia

Storjordfjellkoia er en av Statskogs åpne koier og ligger i Storjordlia. Den gamle koia har 4 (6) sengeplasser og vedovn.